unieke cursus tot pedicure

Heb je altijd al de droom gehad om pedicure te worden of wil je jouw salon uitbreiden met het aanbieden van voetbehandelingen? Door een cursus tot pedicure te volgen bij AY Footcare draag je bij aan het verzorgen en verbeteren van voetproblematiek. Meteen na onze opleiding kun je aan de slag als gecertificeerd pedicure!

Mooie, gezonde voeten. Dat wil toch iedereen?!

Veel mensen verstoppen hun voeten liever in dichte schoenen vanwege ontsierend eelt, ingegroeide teennagels, schimmelnagels of likdoorns. Niet alleen omdat het er niet mooi uitziet, maar ook omdat het klachten kan geven en daardoor ongemakken kan veroorzaken. Wanneer deze voeten dan behandeld worden door een pedicure kan schaamte en pijn verholpen worden.

Heb je altijd al de droom gehad om pedicure te worden of wil je jouw salon uitbreiden met het aanbieden van voetbehandelingen? Door een cursus tot pedicure te volgen bij AY Footcare draag je bij aan het verzorgen en verbeteren van voetproblematiek. Meteen na onze opleiding kun je aan de slag als gecertificeerd pedicure!

een driedaagse opleiding tot cursus

AY Footcare biedt een driedaagse cursus tot pedicure aan die je 1-op-1 kunt volgen. Alleen jij, je model en ik zijn aanwezig. Dat betekent geen volle klassen, maar gerichte aandacht en uitgebreid de tijd en ruimte om te leren. Pedicure worden kan iedereen, het is alleen wel van belang dat je weet wat je doet en daarom is de cursus tot pedicure bij AY Footcare een must als start!

inhoud van de drie opleidingsdagen

week 1:

Dag 1: 9.00 tot 17.00 uur

week 2:

Dag 2: 9.00 tot 17.00 uur

week 3:

Dag 3: 9.00 tot 17.00 uur

AY Footcare privé cursus

De cursus zorgt voor een goede basis van je (nieuwe) carrière in de voetverzorging. Tijdens de driedaagse opleiding wordt veel tijd besteed aan praktijkgerichte opdrachten waarbij je kunt oefenen met jouw model. Tussen de opleidingsdagen door ga je thuis zelf aan de slag om je kennis en kunde zo groot mogelijk te maken binnen dit tijdsbestek. Middels deze investering kun jij je eigen salon beginnen of uitbreiden, en daarbij een mooi klantenbestand opbouwen. Net als ik ooit heb gedaan.

Pedicure zijn is een ongelooflijk dankbaar beroep en zoveel meer dan alleen voeten verzorgen. Je helpt mensen niet alleen van hun ongemakken en pijn af, maar je hebt ook diepgaande gesprekken die je voldoening kunnen geven omdat je de klant ook ontspanning en een luisterend oor hebt kunnen bieden. Hoe mooi is dat? 

Uniek aan de cursus

Wat de opleiding tot pedicure bij AY Footcare uniek maakt is dat het 1-op-1 wordt aangeboden, er dus geen klassikale lessen worden gegeven, je een werkboek krijgt met theorie, en de opleiding wordt gegeven door een gediplomeerd en gecertificeerd pedicure. Hierdoor kun je tijdens je opleiding al je vragen stellen en rekenen op adviezen over jarenlange praktijkervaring. Je leert tijdens de driedaagse opleiding niet alleen de praktische uitvoering, maar ook de theoretische achtergrond en de medische aspecten van de voet.

Wat dit werk zo leuk maakt

Pedicure zijn is een ongelooflijk dankbaar beroep. Je helpt mensen van hun ongemakken en pijn af en zorgt ervoor dat klanten die met klachten je salon binnen liepen, op wolken weer naar buiten lopen. Je gaat een samenwerking met je klant aan, je bent een team! Samen pak je de voetklachten aan. Daarnaast bied je een luisterend oor en zorg je voor ultieme ontspanning. Wees je ervan bewust dat je klant soms veel met jou deelt omdat je elkaar vaak elke 6 weken ziet en dat je hierdoor een vertrouwensband opbouwt. 

Daarnaast is er niks mooiers dan je eigen baas te zijn, je eigen tijd in te delen en daardoor een grote controle te hebben over hoe je jouw leven indeelt. Ben je moeder van jonge kinderen? Dan kun je je tijden zo indelen dat je jouw klanten ontvangt tijden schooluren. Daarna kun je de dag gezellig doorbrengen met jouw kinderen.

AY Footcare methode

Wat de opleiding tot pedicure bij AY Footcare uniek maakt is dat het 1-op-1 wordt aangeboden, er dus geen klassikale lessen worden gegeven, je een werkboek krijgt met theorie, en de opleiding wordt gegeven door een gecertificeerd en ervaren pedicure. Hierdoor kun je tijdens je opleiding al je vragen stellen en rekenen op adviezen over jarenlange praktijkervaring. Je leert tijdens de driedaagse opleiding niet alleen de praktische uitvoering, maar ook de theoretische achtergrond en de medische aspecten van de voet.

Hulpmiddelen tijdens de opleiding

Tijdens de opleiding krijg je een werkboek die je in je eigen tijd gaat bestuderen. Hierin worden alle soorten nagels, voetproblematiek, aandoeningen en nog veel meer informatie in beschreven. De meeste informatie is verzameld door ervaring in het vak. Daarbij worden ook de adviezen beschreven die ik zelf tijdens een behandeling aan mijn klanten geef. 

1-op-1 begeleiding

Net zoals onze behandelingen 1-op-1 zijn, wordt de driedaagse cursus ook 1-op-1 gegeven. Jij staat centraal en krijgt op deze manier alle tijd en aandacht die je nodig hebt om als kundig en gecertificeerd pedicure de cursus af te ronden. Ook geeft dit ruimte om al je vragen te stellen aan mij. Ik kan al mijn adviezen en ervaringen uit de praktijk met je delen. 

Begeleiding na de opleiding

Na het afronden van de driedaagse cursus, kun je direct aan de slag als pedicure in de praktijk. Ik blijf je ook na deze cursus begeleiden. Je mag me al je vragen blijven stellen, maar ook bijvoorbeeld foto’s sturen zodat we samen jouw behandelingen na kunnen bespreken. Op deze manier kun je je ook na de opleiding blijven ontwikkelen. 

Erkent Certificaat

Doordat ik gediplomeerd pedicure ben en een leerbedrijf heb opgezet, krijg je na het afronden van de cursus een certificaat. Met dit certificaat kun je direct als pedicure aan de slag. Het certificaat laat ook aan je klanten zien dat ze bij jou in vertrouwde handen zijn. 

Model

De modellen voor de cursusdagen mag je zelf regelen. Deze moeten dan wel voldoen aan de voorwaarden voor het te behandelen onderwerp van die dag. Lukt dit niet? Dan zorg ik voor een model. 

Kleine investering, grote winst!

Wil jij door middel van een kleine investering je eigen baas worden? Dan wordt het tijd om de cursus tot pedicure bij AY Footcare te volgen. Richt je eigen praktijkruimte in, begin een salon aan huis of breid je bestaande salon uit. De cursus zorgt voor een vast klantenbestand waarbij klanten elke 6 weken, of zelfs vaker bij je terugkomen. Zo bouw je snel een consistent inkomen op.

AY393

Brochure aanvragen

Heb ik je nieuwsgierig gemaakt of kun je niet wachten om te beginnen aan de cursus? Vraag dan vrijblijvend onze brochure aan waarin ik je nogmaals uitleg waarom de driedaagse cursus tot pedicure de juiste keuze is. Heb je een vraag? Neem dan gerust contact met ons op!

Meest gestelde vragen over de AY Footcare privé cursus

Wat zit er precies in het starterspakket?
Het starterspakket bevat in totaal 65 hoogwaardige producten en materialen die speciaal zijn samengesteld in samenwerking met MAZ Beautyland. Je kunt een aparte lijst downloaden waarin alle producten worden beschreven. Dit royale pakket bevat alles wat je nodig hebt om van start te gaan met je pedicurebedrijf. Als je het starterspakket via AY Footcare aanschaft krijg je bij je eerstvolgende bestelling bij MAZ Beautyland ook nog eens 10% korting.
Welke pedicuremotor kan ik aanschaffen?
Via AY Footcare heb je de mogelijkheid om de PodoMonium EcoMonium Plus aan te schaffen. Deze pedicuremotor is een uitstekende keuze als pedicuremotor. Deze geavanceerde motor is in staat om een draaisnelheid van maximaal 40.000 toeren per minuut te bereiken. Zowel linksom als rechtsom. Je ontvangt bij de motor 1 jaar garantie op het bedieningspaneel en op het handstuk. Dit biedt jou extra gemoedsrust bij de aanschaf van deze betrouwbare en hoogwaardige pedicuremotor.
Is een vooropleiding verplicht?
Nee, je hoeft geen vooropleiding te hebben. De cursus is opgebouwd uit een theoretische en praktische deel. Je leert de theorie thuis en we zorgen ervoor dat je de praktijkvaardigheden onder de knie krijgt tijdens de cursusdagen.
Werk ik met mijn eigen materialen?
Nee, tijdens je cursus maak je gebruik van de materialen van de producten bij AY Footcare in de praktijk.
Heb ik modellen nodig voor de cursusdagen?
Ja, er zullen verschillende soorten voeten behandeld worden tijdens de cursusdagen. We hebben meerdere modellen nodig. Je kunt in je eigen omgeving vragen of er mensen bereid zijn om je model te worden. Mocht je geen model vinden, dan zorg ik ervoor dat er een model beschikbaar is.
Hoeveel cursisten kunnen er wekelijks deelnemen aan de cursus?
Naast het geven van de AY Footcare privé cursus, zal ik mijn eigen klanten blijven behandelen. Er zijn slechts 2 dagen per week beschikbaar voor de cursus. De cursus is 1-op-1, waardoor er per periode van 3 weken slechts twee cursisten kunnen starten.
Waarom duurt de cursus 3 weken?
De cursus heeft een duur van drie weken, zodat je voldoende tijd hebt om de benodigde vaardigheden en kennis op te bouwen. Je krijgt elke week een fysieke cursusdag in mijn praktijk. Tussen de cursusdagen door heb je de mogelijkheid om thuis in je eigen omgeving te oefenen met je modellen, zodat je toepassingen goed onder de knie kunt krijgen.